Wat is een stroomomvormer en wanneer heb je er een nodig?

Stroomomvormers zijn direct beschikbaar, zowel online als overal waar bagageaccessoires worden verkocht. Dus wat zijn ze en zijn ze echt nodig? Een converter is een apparaat waarmee reizigers hun elektronica kunnen gebruiken als ze naar het buitenland reizen. Veel landen hebben verschillende vermogensoutputs. Om de verwarring nog groter te maken, hebben verschillende apparaten verschillende vereisten. Daarom moeten reizigers goed nadenken over hun reisbestemmingen en de vereisten van de apparaten die ze willen meenemen.

Een vermogensomzetter definiëren

Een power 24-v-naar-230-v-omvormer is een apparaat dat wordt gebruikt om spanning om te zetten – naar boven of naar beneden. Net als een normale voeding levert het apparaat stroom in de vorm van afwisselende uitbarstingen van sinusgolven. Het apparaat bevat echter een circuit in het apparaat dat de sinusgolf doormidden snijdt. In het licht hiervan kan het de uitvoer van versterkers afstemmen op de stroomvereisten van het apparaat. Af en toe worden converters aangeduid met andere namen, zoals een schakelende voeding.

Soorten omvormers

Er zijn verschillende soorten stroomomvormers die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Een step-down stroomomvormer wordt over het algemeen gebruikt op Amerikaanse of Canadese apparaten wanneer u naar het buitenland reist. Het beschermt apparaten die 110 volt gebruiken van de 220 ampère die in Europese landen wordt geleverd. Een step-up-down-converter kan worden gebruikt voor reizen van of naar de VS of Canada. Veel frequente reizigers geven de voorkeur aan een kleinere reisomvormer, maar deze mag alleen worden gebruikt op niet-elektronische verwarmingsapparaten zoals haardrogers of koffiezetapparaten.

Waarom het nodig is

Helaas hebben landen over de hele wereld verschillende regels als het gaat om voedingen. In de VS en Canada werken de meeste circuits op 120 volt. Omdat veel apparaten geen dubbele spanning hebben, zijn ze kwetsbaar voor stroompieken. Ze hebben extra versterkers nodig om te kunnen werken. Stekkeradapters kunnen nodig zijn omdat de grootte, vorm en gaten van stopcontacten en stekkers ook kunnen verschillen.

Waarom het verschil?

Dus waarom het verschil tussen landen als het gaat om spanning? Het komt eigenlijk neer op een verschil van mening over wat als veilig wordt beschouwd en wat niet. In de Verenigde Staten en Canada zijn regels aangenomen om circuits op 120 volt te houden. In veel andere landen wordt 220 volt echter als veilig beschouwd en als praktischer beschouwd, omdat het het aantal stopcontacten en lampen verdubbelt dat op een circuit kan worden aangesloten.

Wanneer je er een nodig hebt

Natuurlijk heeft niet elke reiziger een stroomomvormer nodig. Over het algemeen is het een goed idee om er een te bezitten als u ergens buiten de Verenigde Staten of Canada reist. Overweeg ook de soorten apparaten die u gewoonlijk meeneemt. Voor elektronische apparatuur zoals laptops is een stroomomvormer een must, terwijl apparaten zoals haardrogers alleen een eenvoudige reisomvormer nodig hebben. Apparaten met dubbele spanning hebben ook geen converters nodig, maar apparatuur die in het buitenland is gekocht, kan dat wel.

Als u een reis naar het buitenland overweegt, is een stroomomvormer wellicht iets voor u. De meeste landen hebben verschillende voedingen en dit kan grote schade aanrichten aan gevoelige apparatuur zoals camera-apparatuur. Een stroomomvormer kan die apparatuur echter beschermen door de uitgangsstroom aan te passen aan de vereisten van het apparaat. Houd er rekening mee dat apparatuur met dubbele spanning mogelijk helemaal geen omvormer nodig heeft en dat sommige apparaten mogelijk alleen een kleine reisomvormer nodig hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *