Voordelen van Hijama Cupping Therapie

Spirituele voordelen:

Vanuit een religieus perspectief is Hijama een praktijk die meer voordelen heeft dan we logisch kunnen bevatten. Het werd uitgebreid aanbevolen door de profeet Mohammed (vzmh) en heeft ook sterke aanbevelingen in Joodse Talmoedische geschriften.

Door een methode van gezondheidszorg te volgen die de profeet Mohammed (vzmh) zelf uitvoerde en beschouwde als de beste vorm van medische behandeling, profiteren we niet alleen fysiek maar ook spiritueel. Op religieus vlak is Hijama Amsterdam gezegend in elk aspect en is het ook een daad van aanbidding wanneer het met deze intentie wordt uitgevoerd.

Fysiologische voordelen:

Het is een logisch feit dat hijama een effectief hulpmiddel kan en is geweest bij het afvoeren van abcessen, steenpuisten en geïnfecteerde puistjes, evenals het uitzuigen van gif uit de plaats van een slangenbeet of bijensteek. Deze vitale levensreddende of in ieder geval pijnbesparende eigenschap van hijama werd erkend door de eenvoudigste mensen in bijna elke natie die ooit op aarde heeft bestaan, inclusief gedurende de pre-islamitische tijdperken.

In feite gaat hijama zo ver terug in medische teksten als de geschreven geschiedenis kan gaan. Van de oude Egyptenaren, Assyriërs, Grieken, Arabieren, oosterlingen en Afrikanen tot de Europeanen en indianen, hijama is altijd door de mensheid beoefend. In tegenstelling tot veel middeleeuwse praktijken die kwamen en gingen, heeft Hijama de tand des tijds doorstaan en bloeit het nog steeds over de hele wereld. Dit vanwege het simpele feit dat het werkt.

Dus hoe komt het dat hijama pijnverlichting kan geven, zwellingen kan verminderen, functie kan herstellen en de gezondheid kan herstellen in zoveel gevallen dat conventionele behandelmethoden dat niet kunnen?

Als we kijken naar enkele van de meest voorkomende processen die pijn en disfunctie in het menselijk lichaam veroorzaken, hoeven we niet ver te gaan om te beseffen dat ontsteking er vaak iets mee te maken heeft.

Ontsteking is een natuurlijk proces waarbij uw lichaam extra bloed naar een gebied stuurt om het te helpen bij het herstellen en bestrijden van ziekten en aandoeningen. Het zorgt voor een goede toevoer van voedingsstoffen en zuurstof en moedigt het aan om oude en beschadigde weefsels te verwijderen of af te breken, waardoor er ruimte ontstaat om nieuwe cellen te bouwen en te herstellen voor herstel.

Veel aandoeningen en kwalen waaraan we lijden, houden verband met een overreactie van het lichaam, wat resulteert in ongewenste ontstekingen. Dit omvat alle aandoeningen die eindigen op het woord “itis”, zoals artritis, peesontsteking, gastritis, meningitis, appendicitis enz. De gemeenschappelijke factor bij al deze aandoeningen is dat er te veel ongewenst bloed is als gevolg van een ontsteking in dat gebied.

Dit is de reden waarom ontstekingsremmende medicijnen regelmatig door artsen worden voorgeschreven om te proberen de hoeveelheid van deze ontsteking te verminderen.

Ongewenste ontsteking resulteert in extra bloed waardoor weefsels uitzetten en opzwellen, wat vaak druk veroorzaakt die de weefsels en zenuwvezels uitrekt die pijn veroorzaken. Als de oorzaak van het oorspronkelijke probleem niet stopt, kan de ontsteking toenemen. Deze druk en zwelling in de weefsels kan zo toenemen dat het zelf de weefsels beschadigt, waardoor een efficiënte beweging van het bloed om afval te verwijderen en voedingsstoffen te leveren wordt verhinderd. Dit kan leiden tot een opeenhoping van kooldioxide, wat verzuring en giftig afval (bestaande uit celresten en metabolieten) veroorzaakt, die allemaal het probleem en de ontsteking in stand houden.

Ontsteking kan worden vereenvoudigd als een toestand waarin er te veel bloed in een gebied is, wat druk en stagnatie veroorzaakt, waardoor de regelmatige stroom van voedingsstoffen en afvaluitwisseling wordt belemmerd, wat resulteert in pijn en een aangetast natuurlijk genezend vermogen.

Hoewel medicijnen vaak nodig zijn, zijn ze niet altijd het antwoord op al onze problemen. De meeste medicijnen werken wereldwijd op ons lichaam en niet alleen in de gewenste gebieden. Deze medicijnen zijn ook afhankelijk van de eigen transportmechanismen van het lichaam om de medicatie op de gewenste plaats te krijgen (tenzij geïnjecteerd), wat vaak kan worden belemmerd als de ontsteking ernstig is (een ernstig gezwollen enkel heeft bijvoorbeeld niet dezelfde stroomsnelheid als een normale enkel), om nog maar te zwijgen van de mogelijk ernstige bijwerkingen die samengestelde medicijnen op de lange termijn kunnen hebben.

Hijama (cupping) therapie heeft het unieke vermogen om ontstekingen, stilstaand bloed, celresten en gifstoffen diep uit het lichaam naar het huidoppervlak te verwijderen.

Door gebruik te maken van natte hijama (cupping) therapie kan deze opgebouwde druk worden opgeheven door middel van kleine speldenprikjes of lichte krassen op de huid. Dit geeft vaak onmiddellijke verlichting en zorgt ervoor dat vers bloed, voedingsstoffen en zuurstof het gebied kunnen binnendringen en de cyclus van pijn en ongemak doorbreken.

Van oudsher wordt aangenomen dat natte cupping ook een proces mogelijk maakt van het zuiveren van het bloed en het verwijderen van ongewenste materialen uit het systeem. Vaak zijn er ongewenste of hoge niveaus van schadelijke elementen in het bloed, zoals cholesterol, urinezuur, calciumafzettingen, reumafactoren en chemische boodschappers die ontstekingen moduleren. Door deze elementen te verwijderen, kunt u de problemen die ze veroorzaken verminderen en pijn, ongemak en onvermijdelijk ziekte verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blog

Wat is een passend sympathiegeschenk?

  Wanneer een vriend of geliefde rouwt, kan het moeilijk zijn om te weten wat te zeggen of hoe steun te betuigen. Of je nu troost en steun wilt bieden en je bezorgdheid wilt uiten voor een familielid, vriend of collega, een gepersonaliseerd cadeau is altijd een ideale keuze. De beste geschenken zijn die uit […]

Read More
blog

Een korte handleiding voor voetbalweddenschappen

Veel voetbalgokkers zijn bekend met de aangeboden markten en hoe de kansen in het algemeen werken. Personen die nieuw zijn op het gebied van voetbalweddenschappen kunnen echter problemen ondervinden bij het selecteren van de beste kansen op de door hen gekozen markt. Deze gokkers moeten zich ervan bewust zijn dat ze gratis goktips moeten krijgen […]

Read More
blog

De juiste manier om uw eigen dakkapel te kiezen en te bouwen

  Als u uw vermoeide, ongebruikte zolderruimte wilt transformeren, is een dakkapel precies wat u nodig heeft! Deze verticale raamuitbreiding is een populaire versie geworden in veel huizen in het VK, en dat is geen verrassing. Als u overweegt om een dakkapel specialist in uw huis te installeren, neem dan eerst de tijd om dit […]

Read More