Tien indicatoren die u vertellen dat het tijd is om uw site naar een dedicated server te verplaatsen

Als u een website met veel verkeer en dynamische functies heeft, is overstappen naar een dedicated server waarschijnlijk de beste keuze voor u. De grote voordelen zijn snellere laadtijd, verhoogde beveiliging en totale controle over uw website. Deze dedicated server is een enkele webserver die uitsluitend bestemd is voor gebruik door één organisatie, in tegenstelling tot gedeelde servers die een aantal andere gebruikers en websites hosten. Met name geschikt voor grotere bedrijven die grote hoeveelheden beveiligde gegevens verwerken en opslaan, vereisen dedicated servers vaak een hogere kapitaalinvestering, maar hebben een aantal belangrijke voordelen:

1. Hogere snelheid en prestatieniveaus
Door over te stappen op een dedicated server, is de hele host toegewijd aan het runnen van de software en website van één organisatie. Met een gedeelde server kunnen de acties en het gebruik van andere websites van invloed zijn op de responstijden van een website en zelfs een time-out veroorzaken, vooral als een website een aanbieding heeft en een plotselinge toename van het verkeer ervaart.

2. Verhoogde capaciteit
Omdat een dedicated server voor slechts één organisatie wordt gemaakt, wordt de capaciteit alleen beperkt door de grootte van de server en niet door het aantal gebruikers dat op die host aanwezig is. Dedicated servers bieden een betrouwbaardere website die fulltime kan draaien met minder serverstoringen. Websites kunnen complexere functies bevatten en er zijn minder beperkingen aan het aantal e-mailaccounts en gekoppelde databases.

3. Verhoogde veiligheid
Door de server te delen met andere sites en gebruikers bestaat de mogelijkheid dat andere klanten beveiligde bestanden kunnen bekijken en in sommige gevallen bepaalde bestanden kunnen overschrijven. Dit kan uiterst riskant zijn als een bedrijf zeer gevoelige gegevens opslaat en verwerkt. Als een website op de host wordt aangevallen door een hacker of virus, maakt dit ook de rest van de sites op de server kwetsbaar.

4. Meer controle over de site
Met volledige servertoewijding is het mogelijk om meer controle te hebben over gegevenstoegang en over wat er op die server gebeurt, zoals welke scripts kunnen worden uitgevoerd en welke online activiteiten kunnen plaatsvinden.

5. Mogelijkheid om hardware-instellingen aan te passen
Voor de server wordt speciale hardware geleverd die slechts door één klant kan worden gebruikt. Hierdoor heeft de klant controle over de hardware en kan hij eventuele wijzigingen of upgrades aanbrengen.

6. Software op maat
Veel gedeelde sites hebben beperkte functies en softwarebeschikbaarheid vanwege beveiligings- en stabiliteitsproblemen. Zo is JSP-ondersteuning op gedeelde servers nog zeldzaam. Met een dedicated server is er meer keuzevrijheid met betrekking tot welke programma’s worden uitgevoerd, waardoor aan de individuele behoeften van een klant kan worden voldaan.

7. Creatie van meer dan één domein
Bedrijven met meerdere divisies of ketens hebben veel baat bij een dedicated server omdat ze meerdere domeinen op één server kunnen aanmaken. Dit is kosteneffectiever en efficiënter dan elk verkooppunt ruimte huren op een andere host en creëert een uniform verkoopplatform met een vereenvoudigd administratie- en ondersteuningssysteem.

8. Verhoogde betrouwbaarheid
Er is slechts één frauduleuze website op een gedeelde server nodig om ervoor te zorgen dat een zoekmachine de hele server blokkeert vanwege het gedeelde IP-adres. Met een dedicated server wordt de betrouwbaarheid niet langer aangetast door slecht geschreven scripts of beveiligingsproblemen van andere klanten.

9. Effectief onderhoud van grote websites
Een dedicated server biedt de mogelijkheid om een grote website te runnen, die op afstand kan worden beheerd en bediend, zonder dat er grote aantallen medewerkers nodig zijn. Er is geen verplichting om serverapparatuur aan te schaffen of te onderhouden en serverupgrades zijn kosteneffectiever.

10. Technische ondersteuning
Veel toegewijde serverproviders bieden aanvullende administratieve, probleemoplossings- en beheerondersteuning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *