Onderscheidende dingen die u moet weten over het gebruik van glasverf

In wezen zijn er twee soorten verven voor glas die u kunt toepassen. Er is watergedragen en niet-watergedragen verf.

Als u besluit om de niet-watergedragen soort aan te brengen, moet u daarom een keramische verdunner gebruiken om de verf te verzwakken. Let echter op je penselen, want ze moeten worden schoongemaakt met een verdunner of zelfs terpentine. Ze hebben nogal wat tijd nodig om te drogen, meestal ongeveer 2 uur, maar om volledig droog te zijn, duurt het tot 8 uur. dus een beetje tolerantie is nodig.

Als je de verf op waterbasis probeert, die je eigenlijk verdunt met water, zal het schoonmaken niet veel moeite kosten. Uw penselen enz. kunnen in ongeveer 20 minuten drogen, maar zullen mogelijk dagenlang niet echt droog zijn.

Voor uw hulplijnen moet u op glasschilderij een outliner gebruiken, die precies dat doet. Hier heb je een vaste hand nodig terwijl je de verf uit de tube knijpt om je lijnen vorm te geven. Je kunt ze in verschillende kleurschakeringen kopen, maar er zijn er een paar die je kunt toepassen. Namelijk zwart, goud, zilver, samen met een soort grijs.

Deze zijn vrijwel zeker het beste als je ze om te beginnen schildert om je eigenlijke patroon te markeren, of je kunt bovenop een geverfd oppervlak gaan om een detail te intensiveren.

Als je de outliner in het spel brengt, druk ik om te beginnen altijd een klein stukje uit de tube voor het geval het verstopt is of wat luchtbellen bevat. Het is beter als je je best doet om de bovenkant gaandeweg vuilvrij te houden, om te voorkomen dat er akelig dikke lijnen ontstaan.

U kunt ook leidende tape gebruiken. Dit wordt in de regel zowel op ramen als op deuren gebruikt. Meestal komt dit in een paar breedtes en op een rol. In deze situatie wil de achterkant eraf worden getrokken, zodat u de tape op het glas kunt plakken en vervolgens kunt proberen het te buigen om uw ontwerp te maken.

Glas moet wel eerst worden geprepareerd om eventueel vet van je oppervlak te verwijderen, zodat je verf blijft plakken. Je kunt hiervoor terpentine gebruiken.

Als je nu met je penseel binnen je contouren kunt schilderen, wees dan niet gierig met de verf! Je zou een mooi glas-in-lood resultaat moeten krijgen. Als je een lichtere kleur wilt en je verf op waterbasis gebruikt, verdun deze dan met water.

Als u echter een niet-watergedragen verf gebruikt, kunt u een glansvernis gebruiken. Je hebt een palet nodig voor je verf. Ik zou niet aanraden om rechtstreeks uit de pot te gaan, omdat je niet wilt dat je kleuren vuil of verwaterd worden.

Als je een grote ruimte hebt om te bedekken, kun je altijd op een spons tekenen om de verf aan te brengen en je kunt zelfs nu je kleuren mengen ondanks het feit dat ze nat zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *