Na de bouwfase

Onze producten kunnen zelfs lang nadat de bewoners in het huis zijn getrokken worden gebruikt, omdat bewoners de luchtvochtigheid verhogen. Bewoners (zowel mensen als huisdieren) en hun dagelijkse activiteiten Bouwdroger huren lozen elke dag enkele liters in bewoonde gebouwen. Lekker warm douchen, een heerlijke maaltijd koken en natuurlijk ademen dragen allemaal bij aan de luchtvochtigheid binnenshuis. Zoute ontvochtigingskorrels en zoute ontvochtigingspleisters zijn niet voldoende om vochtige muren volledig te drogen.

Luchtontvochtiger Albert is ideaal voor het ontvochtigen van binnenruimtes tot 70m².
Albert is voorzien van een vochtgevoelige, digitale hygrostaat en stelt je met een handige draaischakelaar in staat de gewenste luchtvochtigheid tussen de 30 – 80% in te stellen. De luchtvochtigheid binnenshuis mag niet hoger zijn dan 60%. Er moet een bepaald vochtgehalte blijven, anders tast droge lucht de menselijke slijmvliezen en bepaalde houtsoorten aan. Om schade aan kostbaar meubilair te voorkomen, wordt het proces van vochtigheidsregeling individueel aangepast. Zodra het gewenste niveau is bereikt, schakelt Albert automatisch uit. Deze moderne luchtontvochtiger is verder uitgerust met een ontdooisensor voor ruimtetemperaturen onder de 5°C, een nachtmodus en een timer. Het geïntegreerde waterreservoir heeft een inhoud van 4,6 liter en moet handmatig worden geleegd. De maximale daginhoud van de condensdroger is 20 liter. Albert kan worden aangesloten op een afvoerslang om het water direct in de afvoer af te voeren.

Toch is dit apparaat niet ontworpen voor gebruik buitenshuis of op tochtige bouwplaatsen. Deze gebieden vragen om professionele luchtontvochtigers die zijn geclassificeerd met een beschermingscode tegen het binnendringen van water en die gedurende langere tijd continu kunnen worden gebruikt. De professionele apparaten worden meestal geleverd met een aangesloten slang die het condenswater direct afvoert, waardoor werknemers niet regelmatig een watertank hoeven te legen. Bouwdrogers kunnen 24 uur per dag worden gebruikt zonder menselijke tussenkomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *