Koop online, ken enkele basisregels

 

Momenteel zijn er verschillende voor- en nadelen verbonden aan het online kopen van elektronica, digitale camera’s en meer. “E-Fencing in gestolen goederen online is de nieuwe criminele grens.”

Hier zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u uw avontuur in de wereld van online winkelen voortzet. Naarmate de concurrentie tussen online-operators steeds heviger wordt, blijven de productprijzen dalen, soms in het voordeel van de consument. Een ander voordeel van online winkelen is het gemak van winkelen bij uw plaatselijke elektronicawinkel. Online winkelen biedt verschillende voordelen, maar een van de aantrekkelijkste is dat de consument met een muisklik op de prijsvergelijker door een breed aanbod van winkels en producten kan bladeren. De online consument van vandaag krijgt meer alternatieven aangeboden met een breed scala aan producten vanuit het comfort van hun eigen huis. Een ander duidelijk voordeel is dat consumenten artikelen mogen kopen die niet direct verkrijgbaar zijn in lokale winkels. Consumenten kunnen gemakkelijk overal ter wereld winkelen, 24/7.

Het grootste nadeel van online aankopen, dat niet bij iedereen bekend is, draait om problemen met online veiligheid en productintegriteit. Vanwege de lage risico’s die verbonden zijn aan het online verkopen van gestolen goederen, heeft de online revolutie een nieuw tijdperk van ‘high-tech criminelen’ ingeluid. Samen met die factor worden crackers en hackers vaardiger en heimelijker in hun illegale activiteiten. Vanwege deze en andere gerelateerde risico’s bestaat altijd het risico dat de gevoelige informatie van een consument, zoals persoonlijke en creditcardgegevens, wordt gestolen en op frauduleuze wijze wordt gebruikt. Als gevolg hiervan werken steeds meer webwinkels hard aan het implementeren van goede beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de producten die consumenten bestellen niet worden gestolen en op tijd worden geleverd zoals beloofd. De meeste grote online retailers doen tegenwoordig hun best om ‘slechte’ winkelervaringen te voorkomen, maar ze moeten handelen met het besef dat niet alle incidenten kunnen worden voorkomen.

Zo worden er wekelijks duizenden verschillende ladingen gestolen door ‘gelegenheidsdieven’ en zeer goed georganiseerde en gefinancierde criminele bendes. Deze criminelen hebben ontdekt dat de beste en meest lucratieve manier om gestolen goederen om te zetten in contanten is om ze gewoon online te koop aan te bieden. Op deze manier kunnen criminelen het hoogste rendement op gestolen producten behalen en tegelijkertijd het risico om gepakt te worden minimaliseren. Gedeeltelijk als gevolg van de enorme wildgroei aan online veilingsites en geclassificeerde advertentiediensten, hebben criminelen ontdekt dat de bijna risicoloze uitbetaling voor het e-fencing van goederen slechts een muisklik is.

Een tweede groeiend aantal mensen kiest ervoor om online te winkelen in plaats van e-winkels te bezoeken. Online winkelen wordt snel een trend die van de ene op de andere dag een enorme groei doormaakt. Maar gezien het bovenstaande, wat zijn precies de ‘echte’ voor- en nadelen van het online kopen van nieuwe en ‘gebruikte’ artikelen versus het bezoeken van een fysieke winkel?

Hoewel de bovenstaande informatie een somber beeld schetst van de wereld van online winkelen, zijn er een paar zeer eenvoudige regels die u moet volgen, waarvan sommige uw online winkelervaring plezieriger zullen maken. voor consumenten.

1. Vraag de verkoper altijd voordat u betaalt naar het merk, het model en het serienummer van het artikel dat u overweegt te kopen.

2. Controleer altijd het serienummer om er zeker van te zijn dat het item niet als verloren of gestolen is aangegeven met behulp van de diensten van uw plaatselijke politiebureau of online verificatiedienst.

3. Gebruik altijd een creditcard om alle aankopen te betalen. Betaal altijd per postwissel voor aankopen van nieuwe of ‘licht gebruikte’ artikelen van verkopers die vermeld staan op een van de populaire advertentieservices, maar alleen nadat de verloren/gestolen status van het artikel via een van de methoden is geverifieerd. Ze staan ​​boven in nummer 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blog

Wat is een passend sympathiegeschenk?

  Wanneer een vriend of geliefde rouwt, kan het moeilijk zijn om te weten wat te zeggen of hoe steun te betuigen. Of je nu troost en steun wilt bieden en je bezorgdheid wilt uiten voor een familielid, vriend of collega, een gepersonaliseerd cadeau is altijd een ideale keuze. De beste geschenken zijn die uit […]

Read More
blog

Een korte handleiding voor voetbalweddenschappen

Veel voetbalgokkers zijn bekend met de aangeboden markten en hoe de kansen in het algemeen werken. Personen die nieuw zijn op het gebied van voetbalweddenschappen kunnen echter problemen ondervinden bij het selecteren van de beste kansen op de door hen gekozen markt. Deze gokkers moeten zich ervan bewust zijn dat ze gratis goktips moeten krijgen […]

Read More
blog

De juiste manier om uw eigen dakkapel te kiezen en te bouwen

  Als u uw vermoeide, ongebruikte zolderruimte wilt transformeren, is een dakkapel precies wat u nodig heeft! Deze verticale raamuitbreiding is een populaire versie geworden in veel huizen in het VK, en dat is geen verrassing. Als u overweegt om een dakkapel specialist in uw huis te installeren, neem dan eerst de tijd om dit […]

Read More