Koop een diamanten ring – maar laat u niet misleiden

Als u iets van waarde koopt, of het nu een diamanten ring of een huis is, is het altijd een grote zorg dat u voor de gek wordt gehouden. Wanneer u een diamanten ring koopt, wordt u vaak gezien als een gemakkelijk doelwit. Helaas heb je, net als in de meeste andere industrieën, je eerlijke en oneerlijke diamanthandelaars. Maar door op de hoogte te zijn van enkele van de gebruikelijke trucs en tactieken die ze gebruiken, kunt u de overgrote meerderheid van oplichting vermijden.

De CTW

Je ziet een sensationele ring met een prachtige diamond rings in het midden omgeven door kleinere diamanten. Er kunnen zelfs diamanten in de band zijn gezet. Op het label staat 2 Carat (ctw) en toch kost het veel minder dan de enkele 2 Carat solitaire diamant ernaast.

CTW staat voor Carat Total Weight en zoals de naam al doet vermoeden, is het de som van de Carats in alle diamanten op de ring. Uw fantastische ring heeft misschien slechts 0,5 karaat in de grote diamant en 1,5 karaat in alle kleinere diamanten bij elkaar, waardoor het een totaal karaatgewicht heeft van 2 karaat (ctw).

Aangezien het veel moeilijker is om een grote diamant te vinden dan een kleine, is groter absoluut beter als het gaat om de waarde van diamanten. Dit is de reden waarom de 2 karaats solitaire diamant veel meer waard is dan de 2 karaats diamanten in de ring die u mooi vindt.

Om ervoor te zorgen dat u de ring met de beste waarde krijgt, moet u ervoor zorgen dat u het beoordelingscertificaat van de middelste diamant ziet, dit zal u het karaatgewicht van die steen vertellen. Als de winkel je dit niet laat zien, ga dan weg.

De ‘Gradehobbel’

Wist u dat juweliers eigenlijk mogen adverteren dat een diamant één graad hoger is dan hij in werkelijkheid is? Dit betekent dat een geadverteerde diamant van 1 karaat met kleurgraad G en zuiverheid VS1 in werkelijkheid een diamant van 0,90 karaat kan zijn, met kleurgraad H en zuiverheid VS2.

De meeste mensen zeggen “nou ja, ze zien er allebei geweldig uit, nietwaar?” Maar op het moment van schrijven is de geadverteerde premium geslepen diamant ongeveer $ 6.500 waard, terwijl de premium geslepen diamant die u daadwerkelijk krijgt slechts ongeveer de moeite waard is.U had de zetting voor uw diamant kunnen kopen met het prijsverschil.

Om dit te voorkomen, moet u er altijd op aandringen om de GIA- of AGS-certificering van uw diamant te zien. Zij zijn de enige manier om te verzekeren dat uw diamant precies is wat ze zeggen dat het is.

Laserboren

Veel diamanten worden met een laser geboord om eventuele onvolkomenheden te laten verdwijnen – hierdoor zien ze er beter uit, maar worden ze ook kwetsbaarder en minder waardevol. Als een diamant met een laser is geboord, wordt dit vermeld op het beoordelingscertificaat.

De blauw-witte diamant

Als u een diamanten ring gaat kopen en de assistent probeert u een ‘blauw-witte’ diamant voor een enorme prijs te verkopen, loop dan onmiddellijk weg – deze uitdrukking is vrijwel verboden door de FTC. Zelfs als de diamant een blauw-witte diamant is, is hij minder waard dan de meeste andere, niet groter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blog

Wat is een passend sympathiegeschenk?

  Wanneer een vriend of geliefde rouwt, kan het moeilijk zijn om te weten wat te zeggen of hoe steun te betuigen. Of je nu troost en steun wilt bieden en je bezorgdheid wilt uiten voor een familielid, vriend of collega, een gepersonaliseerd cadeau is altijd een ideale keuze. De beste geschenken zijn die uit […]

Read More
blog

Een korte handleiding voor voetbalweddenschappen

Veel voetbalgokkers zijn bekend met de aangeboden markten en hoe de kansen in het algemeen werken. Personen die nieuw zijn op het gebied van voetbalweddenschappen kunnen echter problemen ondervinden bij het selecteren van de beste kansen op de door hen gekozen markt. Deze gokkers moeten zich ervan bewust zijn dat ze gratis goktips moeten krijgen […]

Read More
blog

De juiste manier om uw eigen dakkapel te kiezen en te bouwen

  Als u uw vermoeide, ongebruikte zolderruimte wilt transformeren, is een dakkapel precies wat u nodig heeft! Deze verticale raamuitbreiding is een populaire versie geworden in veel huizen in het VK, en dat is geen verrassing. Als u overweegt om een dakkapel specialist in uw huis te installeren, neem dan eerst de tijd om dit […]

Read More