Het verwijderen van antifouling helpt u om uw boot klaar te maken voor de zomer

Wat is antifouling?

Aangroeiwerende verf wordt ook wel bodemverf genoemd. Deze gespecialiseerde verf wordt aangebracht op de romp of bodem van een boot om te voorkomen dat organismen zich eraan hechten. Nadat u al uw spaargeld heeft uitgegeven aan een droomjacht wilt u deze er natuurlijk als nieuw uit laten zien; antifouling verf kan u daarbij helpen.

Waarom is het verwijderen van antifouling belangrijk?

Nadat u heeft uitgelegd dat aangroeiwerende verf uw boot beschermt, vraagt u zich misschien af waarom het belangrijk is om deze te verwijderen. Zelfs bij gebruik van aangroeiwerende verf kunnen organismen zich, zij het in mindere mate, nog hechten. Naarmate vuil zich ophoopt op uw boot of jacht, kan het oppervlak extreem oneffen worden. Dit veroorzaakt weerstand en tast de efficiëntie van de boot aan. Aangroei ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar door de toegenomen wrijving kost het meer energie om door het water te varen en kan het de manoeuvreerbaarheid van een boot aantasten.

Aangroeiwerende verf gaat niet eeuwig mee; naarmate het ouder wordt, wordt het minder effectief en kan het ook gaan barsten. Daarom is het belangrijk om antifouling te gebruiken om de oude verf te verwijderen en uw boot weer in topconditie te brengen voordat u op tijd voor het zomerseizoen een nieuwe laag antifouling aanbrengt.

Hoe antifouling verf te verwijderen

Er zijn twee manieren om aangroeiwerende verf te verwijderen; schrapen en met chemische strippers. Persoonlijke voorkeur bepaalt welke methode u kiest, aangezien beide voordelen hebben.

schrapen; het belangrijkste voordeel van deze methode is het feit dat het erg goedkoop is. Het kost echter veel tijd en moeite om een hele romp te schrapen, en zelfs als u heel voorzichtig bent, kunt u hem beschadigen. Om uw romp te schrapen heeft u een haakschraper nodig met een stevig handvat en een gladde rand (niet gekarteld). Het is een goed idee om een metalen vijl bij je te hebben, zodat je het mes scherp kunt houden tijdens het schrapen. Voer eerst een test uit op een klein gedeelte om er zeker van te zijn dat het de aangroeiwerende verf verwijdert, houd vervolgens de schraper plat tegen de romp terwijl u schraapt en zorg ervoor dat u de gelcoat niet beschadigt terwijl u aan het werk bent.

Chemische strippers; deze kunnen duur zijn, maar ze vereisen niet zoveel fysieke arbeid. Er zijn verschillende merken beschikbaar, maar ze werken niet allemaal even efficiënt en bieden ook waar voor hun geld, dus het is het beste om aanbevelingen te vragen aan medezeilers. De gebruiksaanwijzing moet op de verpakking staan, het is belangrijk dat u deze richtlijnen opvolgt aangezien chemicaliën gevaarlijk kunnen zijn.

Of u nu kiest voor schrapen of chemische strippers, u moet eraan denken om beschermende kleding te dragen, inclusief een veiligheidsbril en een gezichtsmasker met filters. Chemische stripper kan druppelen, vooral als u zich onder de boot bevindt, waardoor beschermende kleding nog belangrijker is.

Na het verwijderen van de oude verf moet u schuurpapier gebruiken om de romp glad te maken zodat deze klaar is om opnieuw te worden geverfd. Begin met ruw papier en ga verder met fijner nat en droog schuurpapier totdat de romp schoon is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blog

Wat is een passend sympathiegeschenk?

  Wanneer een vriend of geliefde rouwt, kan het moeilijk zijn om te weten wat te zeggen of hoe steun te betuigen. Of je nu troost en steun wilt bieden en je bezorgdheid wilt uiten voor een familielid, vriend of collega, een gepersonaliseerd cadeau is altijd een ideale keuze. De beste geschenken zijn die uit […]

Read More
blog

Een korte handleiding voor voetbalweddenschappen

Veel voetbalgokkers zijn bekend met de aangeboden markten en hoe de kansen in het algemeen werken. Personen die nieuw zijn op het gebied van voetbalweddenschappen kunnen echter problemen ondervinden bij het selecteren van de beste kansen op de door hen gekozen markt. Deze gokkers moeten zich ervan bewust zijn dat ze gratis goktips moeten krijgen […]

Read More
blog

De juiste manier om uw eigen dakkapel te kiezen en te bouwen

  Als u uw vermoeide, ongebruikte zolderruimte wilt transformeren, is een dakkapel precies wat u nodig heeft! Deze verticale raamuitbreiding is een populaire versie geworden in veel huizen in het VK, en dat is geen verrassing. Als u overweegt om een dakkapel specialist in uw huis te installeren, neem dan eerst de tijd om dit […]

Read More