Een “Spoedcursus” op Verkeersschool

Als je onlangs die knipperende rode en blauwe lichten in je achteruitkijkspiegel zag, is de kans groot dat je een verkeersboete hebt gekregen. In veel staten kunnen boetes worden verlaagd of cijfers op uw rijrecord worden geëlimineerd als u ervoor kiest om naar de verkeersschool te gaan. Hier is een kort overzicht van wat er komt kijken bij het volgen van deze lessen, wat je mogelijkheden zijn en wat je kunt verwachten.

Wie moet er naar de verkeersschool?

Iedereen die een bekeuring ontvangt voor een bewegende overtreding, zoals te hard rijden, door een stopbord gaan of verantwoordelijkheid dragen voor een ongeval.

Naast eventuele boetes, kunnen de kosten van een snelheidsovertreding ook aanzienlijke verhogingen van uw autoverzekeringspremies omvatten. Eén punt op uw palmares kan leiden tot een premieverhoging van 12-15%, en een tweede kan een toeslag van maar liefst 42-50% betekenen! In de meeste staten zal het bijwonen van de Van AM naar B vlekken op uw rijrecord als gevolg van bewegende overtredingen elimineren.

Wat zijn mijn opties?

Uw opties variëren van staat tot staat, maar de meeste staten bieden nu een breed scala aan opties die het volgen en voltooien van cursussen gemakkelijker en handiger maken: vooral als u op het platteland woont. Naast het persoonlijk bijwonen van lessen, kunt u uw cursussen mogelijk online volgen of ervoor kiezen om ze via video of dvd te volgen.

Wat mag ik verwachten?

De meeste scholen bieden basis-, halfgevorderde en geavanceerde cursussen voor verbetering van het rijgedrag, bewustzijn van drugs- en alcoholverkeer en meer. De lessen variëren in lengte van vier tot twaalf uur in totaal, afhankelijk van het onderwerp en de ernst van uw overtreding.

Ervoor zorgen dat bestuurders veilig onderweg zijn, heeft in alle staten een hoge prioriteit: verkeersschool is een waardevol hulpmiddel om degenen die een fout hebben gemaakt te helpen niet alleen hun rijrecord te herstellen, maar ook om de mensen om hen heen veiliger te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *