De koekenpan – de vormen, de materialen en enkele tips over coatings en handgrepen

Laten we eerst beginnen met ervoor te zorgen dat u het volgende weet:

• Een koekenpan is een plat oppervlak met korte, concave wanden. Over het algemeen is het een multifunctioneel product.
• Beschikbare formaten variëren van 4 tot 14 inch, de populaire pannen hebben een formaat tussen 8 en 12 inch (pannen worden over het algemeen gemeten met openingen van 2 inch).
• De materialen waarvan pannen zijn vervaardigd zijn roestvrij staal (een duurzame legering van staal, koper en nikkel), aluminium (inclusief hard geanodiseerd – een versterkt gegoten aluminium), koper en ijzer (als gegoten koekenpannen)
• Er zijn vele soorten anti-aanbaklagen verkrijgbaar, die worden aanbevolen wanneer het voedsel niet wordt gekookt en waar voorzichtig mee moet worden omgegaan.

Koekenpannen zijn altijd een zeer nuttig keukengereedschap geweest en vormen een integraal onderdeel van vele soorten voedselbereidingen, vlees of groenten, hoofdgerechten of desserts.

Pannen zijn er in verschillende vormen:

• Een multifunctionele pan die wordt aanbevolen voor multitasking dekt niet alle gebruiksmogelijkheden.

• Een pannenkoekenpan wordt bepaald door de brede bodem en het ontbreken van muren – zodat de pannenkoek gemakkelijk kan worden verwijderd en omgedraaid naar de andere kant. Koop bij voorkeur een dunne (goedkope) pan om geen energie te verspillen aan het onnodig opwarmen van een dikke pan, voor een snel bereide crêpe.

• Langzaam gegaarde rijstgerechten hebben hogere wanden nodig, zodat ze als een volledige maaltijd in één pan kunnen worden gekookt. De pan moet een dikke gietijzeren pan zijn om een goede warmteverdeling tijdens de lange kooktijd te garanderen, en het strijkijzer slaat de warmte op zodat u bespaart. op energieverbruik, gedurende de kooktijd.

• Een omelet heeft uitlopende wanden nodig om te helpen bij het omdraaien van de eieren tijdens het bereiden van het gerecht in de pan. Gebruik bij voorkeur een kleinere pan, zodat de omelet lekker dik wordt en strak blijft als hij is omgedraaid.

• Biefstuk en Kebab zijn lekkerder op een gietijzeren grillpan (met uitpuilende lijnen) dan op een grillpan (vlakke ondergrond) zodat overtollige olie uit het vlees wordt gehaald en het vlees niet aanbakt in de olie.

• Voor vis geven de meeste voorkeur aan de ovale pannen, deze zijn zuiniger (omdat je geen groot gebied verwarmt); ze passen beter bij de vis en zijn veel aantrekkelijker vanuit een serveerperspectief.

En laten we nu enkele feiten over kookgerei bespreken:

• Koperen keramische pan nen worden net zo snel warm als ze afkoelen. Warmte wordt goed verdeeld en (ik moet zeggen) koper is prachtig. Het is het duurste materiaal dat voor kookgerei wordt gebruikt, daarom wordt het vaak alleen gebruikt als drielaags roestvrijstalen kookgerei met de middelste laag.

• Aluminium verdeelt de warmte gelijkmatig maar moet gecoat worden! Het is goedkoop en efficiënt. Het hard geanodiseerde aluminium is een geëlektrolyseerd aluminium dat harder en over het algemeen dikker is – ten zeerste aanbevolen voor kookgerei, hoewel aluminium kookgerei moet worden gecoat (meestal met een antiaanbaklaag), is het gebruik van gecoate pannen een onderwerp voor een andere discussie.

• Roestvrij staal is een hard, niet-roestend en resistent materiaal voor kookgerei. Het is over het algemeen ongecoat en bestand tegen hoge temperaturen, zelfs gedurende een lange kooktijd. Het geleidt de warmte niet erg goed, als je een aluminium- of koperlaag verborgen in de bodem van de pan kunt vinden, zal het de warmte beter geleiden en hoewel het misschien meer kost, is het de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blog

Wat is een passend sympathiegeschenk?

  Wanneer een vriend of geliefde rouwt, kan het moeilijk zijn om te weten wat te zeggen of hoe steun te betuigen. Of je nu troost en steun wilt bieden en je bezorgdheid wilt uiten voor een familielid, vriend of collega, een gepersonaliseerd cadeau is altijd een ideale keuze. De beste geschenken zijn die uit […]

Read More
blog

Een korte handleiding voor voetbalweddenschappen

Veel voetbalgokkers zijn bekend met de aangeboden markten en hoe de kansen in het algemeen werken. Personen die nieuw zijn op het gebied van voetbalweddenschappen kunnen echter problemen ondervinden bij het selecteren van de beste kansen op de door hen gekozen markt. Deze gokkers moeten zich ervan bewust zijn dat ze gratis goktips moeten krijgen […]

Read More
blog

De juiste manier om uw eigen dakkapel te kiezen en te bouwen

  Als u uw vermoeide, ongebruikte zolderruimte wilt transformeren, is een dakkapel precies wat u nodig heeft! Deze verticale raamuitbreiding is een populaire versie geworden in veel huizen in het VK, en dat is geen verrassing. Als u overweegt om een dakkapel specialist in uw huis te installeren, neem dan eerst de tijd om dit […]

Read More