De juiste manier om uw eigen dakkapel te kiezen en te bouwen

 

Als u uw vermoeide, ongebruikte zolderruimte wilt transformeren, is een dakkapel precies wat u nodig heeft! Deze verticale raamuitbreiding is een populaire versie geworden in veel huizen in het VK, en dat is geen verrassing.

Als u overweegt om een dakkapel specialist in uw huis te installeren, neem dan eerst de tijd om dit te lezen, dan zullen we u alle stijlen en soorten, do’s en don’ts, voordelen, gemiddelde kosten met u doornemen. , en zelfs als je er een nodig hebt. bouwvergunning. Dit kan voor sommige mensen een hoop werk zijn en het is nog beter als je weet wat je kunt verwachten!

Als het gaat om de stijl en het type dakkapellen, kan het voor sommige huiseigenaren een moeilijke beslissing zijn.

Van kleine raampartijen tot grote aanbouw, de keuze is vrij uitgebreid, maar gelukkig is het enige grote verschil de opbouw.

Er zijn twee hoofdtypen dakkapel die u in uw huis kunt installeren. Grotere en langere uitbreidingen met een puntdak (Λ) en uitstekende verticale ramen en verticale zijkanten/wangen die zich uitstrekken tot op de vloer.

Bij de eerste optie moet het zowel van binnen als van buiten gunstig zijn ontworpen om een aantrekkelijke en stijlvolle aanvulling op het dak te zijn.

Grotere, langere dakuitbreidingen met verticale zijkanten/wangen vereisen structurele elementen zoals stalen I-balken om de dakkapellen te ondersteunen. Zoals eerder vermeld, zit het verschil echt in de algehele structuur, maar de keuze hier is wat het beste werkt voor uw huis.

Ontwerp en stijl hangen vaak af van het daadwerkelijke huis en de structuur en andere factoren.

Waar de dakkapel naar toe is gericht (bijv. voorkant, zijkant of achterkant), hoeveel zolder en ruimte er nodig is en de vorm van het bestaande dak (bijv. een schilddak krijgt een aanzienlijke hoeveelheid bruikbaar oppervlak). Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat groter altijd een goed idee is, omdat het meer kost.

Voor veel mensen zal het leukste deel zijn wanneer ze daadwerkelijk de stijl uitkiezen die ze willen. Plat dak (doosvorm), schuin dak, puntgevel (helling) en kopse kant (helling en voorhelling). Dit zijn maar een paar stijlen, bekijk degene waarvan jij denkt dat die het beste bij je past.

Vergeleken met de meeste Velux/floorline-conversies, kunnen dakramen nog meer voordelen toevoegen, zoals bruikbare vloeroppervlakte, een gevoel van ruimte, verticale raamontwerpopties, gebruik van meerdere kamers en betere inrichtingsopties!

Wij adviseren u om uw dakkapellen dienovereenkomstig te kiezen.

Dakkapellen moeten een integraal onderdeel zijn van het totale huisontwerp en moeten over het algemeen voldoen aan, of op zijn minst voldoen aan, de ontwerprichtlijnen van een bestaande dakvorm.

Nu hebben sommige huiseigenaren de neiging om uitbreidingen buiten de bovenkant toe te voegen die te groot en structureel ondeugdelijk zijn. Investeer echt tijd en moeite om te plannen wat u in huis kunt hebben en om het realistisch te maken.

Ook beginnen veel mensen zich af te vragen of ze een stedenbouwkundige vergunning nodig hebben als ze dakkapellen op hun woning willen plaatsen.

Het snelle antwoord is een kwalificerend nee. Ze vallen meestal onder gelicentieerde ontwikkelingsrechten (die je hier kunt vinden). De nieuwe regels gaan ervan uit dat dakkapellen binnen bepaalde grenzen en voorwaarden zijn toegestaan.

De kosten van het toevoegen van dakkapellen hoeven de bank ook niet kapot te maken! Ter referentie, de kosten variëren van ongeveer 4.000 (4 meter breed) tot 8.000 (8 meter breed) plus btw, maar dit hangt allemaal af van de bestaande structuur. U kunt altijd een offerte vragen aan een lokale timmerman (hoest, hoest).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *